Het was even wennen maandag, maar al snel leidde het tot nieuwe inzichten, begrip en loopt alles weer op rolletjes. Beide kantoren zijn open, maar niet zoals je dat gewend bent. Hieronder leggen we graag uit hoe 123Advies met de situatie omgaat, hoe de woningmarkt reageert en hoe je nu het beste afspraken kunt maken voor je hypotheek.

Hier lag geen draaiboek voor klaar, dit zijn de aanpassingen in de manier van werken
Uiteindelijk zijn we allemaal mensen en ook bij 123Advies was er wat onrust over hoe we met deze situatie om zouden gaan. Van belletjes op zondagavond, tot informeren bij collega- ondernemers hoe ze hiermee omgaan. Concreet zijn de volgende maatregelen:

  1. We doen voorlopig alle afspraken bij voorkeur op afstand. Dit kan via Facetime, Skype, het online 123-hypotheekdossier maar ook gewoon via de telefoon. Het is even zoeken maar iedereen is begripvol en al vrij snel werkt het harstikke goed! Toch op kantoor? Dan schudden we de komende tijd geen handen meer en bewaren we een gepaste afstand.
  2. Beiden kantoren zijn open maar de kantoorbezetting is teruggeschroefd: Eglantier werkt nu met een bezetting van 1 of maximaal 2 collega’s. Op het centrum zijn er 2 of 3 collega’s en de rest werkt momenteel thuis.
  3. Niezen, snotneus, koorts of keelpijn betekent thuiswerken conform de richtlijnen van het RIVM.
  4. Collega’s zitten op gepaste afstand van elkaar en de hygiëne is opgeschroefd tot het maximale, Naast WC-papier zijn er dus genoeg hygiënedoekjes en ontsmettingsmiddelen aanwezig. 

Aankopen & oversluiten gaat gewoon door
Apeldoorners laten zich niet van de wijs brengen door de praktische nadelen die het virus met zich meebrengt als het gaat om een huis kopen. Bij 123Advies hebben we zowel maandag als dinsdag relaties gesproken die hebben gekocht en ook blijven mensen zich melden voor het verbouwen en het oversluiten van de hypotheek.

De rente is laag, veel vraag en weinig aanbod naar koopwoningen
De eerlijkheid dient ook te bekennen dat relaties bellen met vragen of (ver)kopen nu verstandig is. Op lange termijn is er nog steeds een groot tekort aan huizen en in die zin is er geen reden om nu niet over te gaan tot actie. Ook is de rente laag en is er een grote behoefte aan koopwoningen. Het coronavirus verandert veel maar op de langere termijn blijven deze feiten overeind.

Werk je bijvoorbeeld in de horeca en twijfel je over de houdbaarheid van je baan dan is er niemand die je dwingt om een huis te kopen en dien je voor jezelf af te wegen of je de stap nu wilt maken. Hierbij fungeren wij graag als klankbord en dan kan het zijn dat je ervoor kiest om even af te wachten tot de komende weken voorbij zijn. “Nuchter blijven en je gevoel blijven volgen is daarbij het advies” aldus hypotheekadviseur Sander Speulman.

Hoe gaan de afspraken?
Of het nu gaat om oriënterende afspraken of klanten die al langer bij 123Advies komen: op afstand afspreken werkt eigenlijk hartstikke goed. “Je kunt veel doen door je beeldscherm te delen of zaken per e-mail na te sturen” aldus Bas Pothoven. Mark van Milligen heeft in een telefonisch gesprek met een echtpaar die hij nog nooit had gezien eerlijk bekend: “Als u er nu een gezicht bij wilt hebben kunt u naar de site gaan, als we elkaar later de hand schudden ziet u wellicht wel wat meer rimpels”. 

Schroom dus niet, zeker niet als je er nu de tijd voor hebt, om een vrijblijvende afspraak te maken. Bel 055 – 790 88 11 of laat hier je gegevens achter.