Melanie Kruider (28), haar vriend Frank (30) en hondje Rock (5) wonen sinds mei 2020 in een waanzinnig mooi vrijstaand huis aan de Deventerstraat. Ze toverden de oude huisartsenpraktijk om tot een licht, modern woonhuis met een jaloersmakend gaaf interieur. Wij namen een kijkje!

‘Dit gaat nooit meer goed komen’, is de gedachte die door Melanie heen schiet als ze begin dit jaar met tranen in haar ogen in een volledig gestript huis staat. Maar het is gelukkig niet de eerste keer dat de Apeldoornse stewardess en haar vriend een huis van grond tot zolder gaan verbouwen. Door het puin heen zien ze hun nieuwe huis al herrijzen.

Hypotheek regelen

Het kopen van zo’n bijzondere woning heeft wel wat voeten in de aarde gehad. Voor de hypotheek klopt het stel daarom aan bij hypotheekadvieskantoor 123Advies, waar oprichter Mark van Milligen hen helpt. “We wisten uit ervaring dat er veel komt kijken bij het kopen van een huis. Bovendien is elke situatie anders. We wisten niet meteen hoeveel we kregen voor ons oude huis en hoeveel geld we nodig zouden hebben voor de verbouwing van het nieuwe huis.” Daarnaast is een hypotheek regelen ook gewoon een complex karwei.

“We hadden al veel goede verhalen gehoord over 123Advies. Mark dacht heel erg mee wat de beste constructie voor onze specifieke situatie zou zijn. Heel fijn, want ik denk niet dat we daar met z’n tweeën uit waren gekomen.” De koop komt rond, de twee kunnen de verbouwing doen die ze wilden en zetten de schouders eronder. Het resultaat is fantastisch.

Inspiratie op reis

Veel details van het huis uit 1906 zijn bewaard gebleven. Nieuw zijn de houten visgraatvloeren, de ‘bioscoop’ op de plek waar de dokterspraktijk was, de moderne keuken en de kleurrijke inrichting. “Hotel chic of lobby-stijl, zou ik het omschrijven,” zegt Melanie. “Dat spreekt me het meest aan. Mooie materialen, een rustig interieur. Voor mijn werk als stewardess kom ik op veel plekken en in hotels over de hele wereld. Ik maak op reis dan ook veel foto’s die ik later als inspiratie gebruik.”

Het is na het inrichten van hun eerste woning dat Melanie steeds vaker vragen krijgt van bezoekers. “Waar begin je met inrichten? Hoe kies je tegels? Hoe zorg je dat het allemaal bij elkaar past? Ik ontdekte dat wat mij heel makkelijk afgaat voor anderen niet zo vanzelfsprekend is. Daarom ben ik tijdens de coronaperiode begonnen met MK Interior.”

Interieuradvies

Onder de naam MK Interior geeft Melanie interieuradvies, bouwbegeleiding en neemt ze de styling van huizen en kantoren op zich. “Mijn ouders hadden vroeger een meubelwinkel. Ik ben opgegroeid tussen de meubels, dus dat zat er altijd al wel in. Het liefst blijf ik nog zo lang mogelijk stewardess, ik doe niets liever, maar het is fijn om in deze tijd iets achter de hand te hebben.”

Een van haar eerste klussen? “Het kantoor van 123Advies! Ik had het met Mark over mijn nieuwe bedrijf en hij vroeg me gelijk om het kantoor aan de Roggestraat aan te pakken. We zijn bijna klaar, het wordt heel erg mooi. Klanten worden straks in warme, sfeervolle spreekkamers ontvangen.”

Van design tot kringloop

Eén blik in Melanie en Franks eigen huis en je gelooft het meteen. Het huis is klassiek, de inrichting eigenzinnig. “Wist je dat je vaak de kleuren in je interieur gebruikt die je ook graag als kleding draagt? Ik draag zelf veel blauw, zwart en okergeel. Roze draag ik juist nooit en zou ik ook niet snel in mijn inrichting terug laten komen.”

Van een op maat gemaakte bank in de filmzaal tot een gouden design-aap en een houten bankje van de kringloop; alles is duidelijk met veel zorg samengesteld. “Plein 5, Made, Kwantum, Ikea, Marktplaats. Ik vind het leuk om nieuw en design te combineren met kringloop en betaalbaar. Ik ben bijvoorbeeld heel trots op het bankje in de hal boven. Die vond ik voor vijf euro bij Foenix. De kast in de kleine slaapkamer is van Franks tante en heeft de hele wereld over gereisd. Ik vind de keuken héél mooi geworden en de serre is een van mijn favoriete plekken in het huis. Daar valt het licht altijd zo mooi binnen. Ik ben vooral heel blij dat alles wat we bedacht hadden tijdens de verbouwing zo goed heeft uitgepakt.”

Je eigen droomhuis kopen

Net als Melanie en Frank het huis van je dromen bemachtigen? Dan kan de hulp van een ervaren hypotheekadviseur het verschil maken. Maak een afspraak bij 123Advies voor een vrijblijvend hypotheekadvies. Tijdens dit gesprek hoor je wat de maximale financiering is, krijg je een voorbeeldberekening en legt een hypotheekadviseur uit wat er komt kijken bij een hypotheek.

Bron: https://indebuurt.nl/apeldoorn/woning-van-de-week/binnenkijken-bij-melanie~118584/