Waar het aantal woningverkopen met ruim twintig procent is gedaald, is dit niet zichtbaar in het aantal gesloten hypotheken in de gemeente Apeldoorn. Om precies te zijn 4.741 Apeldoorners sloten een nieuwe hypotheek af, een vergelijkbaar aantal met 2020. De zes onafhankelijk hypotheekadviseurs van 123Advies zetten traditie getrouw de statistieken op een rij voor indebuurt Apeldoorn.

123Advies geeft honderd procent onafhankelijk hypotheekadvies in Apeldoorn. Het advieskantoor biedt huizenkopers en huizenbezitters waar ze recht op hebben: de beste hypotheek tegen de laagste lasten.

Starters & betaalbare woonlasten

Starters hebben het zeker niet makkelijk op de woningmarkt, toch zijn er 651 hypotheken afgesloten voor de eerste woning. Hypotheekadviseur Nicolien Schroven van 123Advies geeft aan: “starters helpen is heel dankbaar werk, wij begeleiden van A tot Z en geven ook tips om de slagingskans te verhogen.” Hypotheekadviseur Sander Speulman vult aan: “denk aan weloverwogen kopen met een kort voorbehoud van financiering of geen voorbehoud van financiering om je bod kracht bij te zetten.” Hij vervolgt: “of door te je te koppelen aan een ervaren aankoopmakelaar van één van de Apeldoornse makelaarskantoren.”

Startershypotheek & aflossingsvrij

Om een teruggave te krijgen van de belastingdienst ben je verplicht tot aflossing in een periode van dertig jaar. Speciaal voor starters is hier een uitzondering gemaakt en mag aflossen in veertig jaar, hypotheken die via onafhankelijke partijen te verkrijgen zijn (waaronder 123Advies).

Verder kiezen steeds meer huizenkopers (ook starters) voor een deels (niet aftrekbare) aflossingsvrije hypotheek waarop dus niet wordt afgelost. “Dit is zeker niet fout als je maar een weloverwogen afweging maakt en begrijpt wat de consequenties zijn”, aldus hypotheekadviseur Bas Pothoven.

Wil jij als starter de verschillende mogelijkheden op een rijtje en na een vrijblijvend gesprek met voorbeeldberekeningen naar huis? Klik hier of bel 055 790 88 11.

Oversluiten populair, steeds vaker wordt overwaarde opgenomen

Van alle hypotheken die het kadaster (hier worden hypotheken ingeschreven) heeft geregistreerd zijn er ruim 2.500 zonder woningtransactie. Dit duidt op een flink aantal overgesloten hypotheken en/of mensen die overwaarde opnemen waarvoor een hypotheek is afgesloten.

Hypotheekadviseur Nico Boomgaard ziet deze trend ook. “Als je ergens voordeliger kan lenen, dan is dat voor je woning. Vaak is de motivatie de (nog steeds) lage rentestand maar steeds vaker wordt er een combinatie gemaakt waarbij ook aan andere doeleinden wordt gedacht. Denk hierbij aan consumptieve bestedingen als een auto maar ook een recreatiewoning.”

Onafhankelijk hypotheekadvies populair & 123Advies groeit

In 2020 was dertig procent van de nieuw gesloten hypotheek een bij één van de drie grootbanken (Rabobank, ING en ABN AMRO), in 2021 is dit 27,6 procent waarbij genoemd mag worden dat de grootbanken ook veel via tussenpersonen wordt afgesloten (als dit de beste optie blijkt op basis van rentes & voorwaarden).

Deze groei geldt ook voor 123Advies, het team is sinds januari 2021 met vijf collega’s tot een team van vijftien. Hypotheekadviseur en tevens eigenaar bij 123Advies Mark van Milligen legt trots uit: “de groei is te verklaren door veel mond-tot-mondreclame en een hoog aantal goede reviews via google of bijvoorbeeld advieskeuze.nl.”

Al veel Apeldoorners hebben hypotheekadvies ingewonnen bij 123Advies. De hypotheekadviseurs zetten zich in om iedere klant zo goed mogelijk van het beste advies voor zijn of haar situatie te voorzien. Zij kennen de markt en doen hun uiterste best om bij jou het traject net zo soepel te laten verlopen.

Vrijblijvende afspraak maken

Wil jij ook de mogelijkheden bekijken voor bijvoorbeeld verhuizen, verhogen en/of het oversluiten van je hypotheek? Vraag dan een vrijblijvend gesprek aan bij 123Advies Centrum of De Eglantier. Klik hier om contact op te nemen voor een afspraak of bel voor 123Advies Centrum naar 055 790 88 11 en voor 123Advies Eglantier naar 055 790 88 18.