Sander Speulman, hypotheekadviseur bij 123Advies, pakte zijn spullen, verkocht zijn koophuis in Arnhem en verhuisde naar Apeldoorn. Ondanks zijn werk was het ook voor hem een spannende zoektocht om in onze stad een koopwoning te vinden. We vroegen hem hoe een hypotheekadviseur dat aanpakt.

Probeer maar eens niet in de verleiding te komen om te verhuizen naar Apeldoorn, als je al drie jaar als hypotheekadviseur werkt in onze stad en je elke dag de mooiste huizen langs ziet komen. Sander woonde jarenlang in zijn koopwoning in het toch ook wel mooie Arnhem, maar ook hem lukte het niet om Apeldoorn als potentiële woonplaats te negeren.

“Werken als hypotheekadviseur is gevaarlijk,” zegt hij lachend. “Je zit bovenop het vuur en zelf verhuizen met deze lage rentes is verleidelijk. Via mijn relaties en door mijn functie had ik alle buurten in Apeldoorn goed leren kennen. Dus na drie jaar bij anderen meedenken bij de aankoop van een huis begon het bij mij ook te jeuken.” Dat je in Apeldoorn de Veluwe als achtertuin cadeau krijgt was mooi meegenomen voor Sander, die een fanatieke fietser is. De drang om te verhuizen werd dan ook steeds groter.

Geduld!

“Als je die knoop eenmaal hebt doorgehakt, is rustig wachten tot het juiste huis voorbijkomt ondanks al mijn ervaring nog best lastig.” Want zoals veel woningzoekers die Sander voorgingen zullen herkennen gaat het vinden van het perfecte huis niet over één nacht ijs.

‘Het is belangrijk dat je kunt doorpakken als het goed voelt’

Een jaar geleden begon Sander al met oriënteren en kwamen alle vragen langs die elke woningzoekende zou moeten stellen. “In welke woonwijken zou je graag willen wonen en naar wat voor type huis ben je op zoek? Welke voorzieningen zijn beschikbaar bij je in de buurt en wat wil je maximaal per maand kwijt zijn? Hoelang ga ik hier wonen?” Waar Sander altijd anderen op weg hielp in de zoektocht ging hij nu zelf alle punten na. Het klantcontact dat hij heeft met andere woningzoekenden in Apeldoorn hielp daarbij. “Door veel interesse te tonen in mijn klanten heb ik de afgelopen jaren al veel geleerd over Apeldoorn.”

Nieuwbouwwoning gevonden

Sterker nog, uiteindelijk kocht Sander het huis van één van zijn klanten. “Ze kwamen bij 123Advies terecht omdat ze van plan waren hun huis te verkopen. Toen ze er meer over vertelden bleek het perfect voor mij. Zo ben ik dus uitgekomen bij een nieuwbouwwoning in het centrum. Wat voor mij meewoog was energiezuinig wonen, een onderhoudsvriendelijk huis en het geheel zelf kunnen indelen van de woning.”

Wat Sander na zijn zoektocht andere woningzoekenden zou aanraden? “Het is belangrijk dat je je ogen en oren openhoudt. Soms kom je per toeval het perfecte huis tegen, omdat je het er met anderen over hebt. Om vervolgens snel te kunnen handelen is het belangrijk om te weten tot hoever je wil en kan gaan. De markt kan snel gaan en het is belangrijk dat je kunt doorpakken als het goed voelt.”

Advies

Ben jij ook op zoek naar een koophuis in Apeldoorn? Wil je jouw eigen woning verkopen of wil je je alleen maar oriënteren op de Apeldoornse woningmarkt? De adviseurs van 123Advies zijn onafhankelijk en kennen Apeldoorn door en door. Oprichter Mark van Milligen en zijn team kennen alle makelaars en notarissen in Apeldoorn en omgeving en weten precies wat er speelt op de huizenmarkt in onze stad.

Een vrijblijvende afspraak maken met een van de hypotheekadviseurs van 123Advies Centrum of 123Advies Eglantier kan via www.123advies.nl/afspraak-maken of door te bellen naar 055 – 790 88 11.