Links

123Advies op sociale media:

Handige websites voor informatie over een hypotheek:

Nationale Hypotheek Garantie 
Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is een instantie waar de overheid achter zit. Dit instantie heeft als doel het woningbezit te bevorderen in Nederland voor ‘modale’ woningbouw. Om NHG borg staat naar geldverstrekkers toe scheelt dit al snel 0,8% rente bij volledig financieren. De onafhankelijke Hypotheekadviseurs van 123advies kunnen bepalen of je hier voor in aanmerking komt en of dit voordelig uit pakt.

Stimuleringsfonds volkshuisvesting (starterslening) 

Een stichting zonder winstoogmerk welke vooral bekend is van de Starterslening. De starterslening is een aanvullende lening op een (NHG) lening bij een geldverstrekker. Om de combinatie van beiden goed te laten verlopen bent u bij de onafhankelijk hypotheekadviseurs van 123Advies op het goede adres. De regels voor startersleningen zijn voor iedere gemeente anders. Hieronder is al vast informatie vindbaar per gemeente:

 

Starterslening Apeldoorn

Starterslening Epe 

Starterslening Deventer

Starterslening Zutphen

Starterslening Arnhem

Starterslening Zwolle (Helaas momenteel niet beschikbaar)

Naast de starterslening kent de stichting ook een duurzaamheidslening, stimuleringslening, blijverslening en een restschuldlening. Ook hiervoor kun je terecht bij de hypotheekadviseurs van 123Advies.

www.nibud.nl
Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD) is een stichting die het budgetteren voor particulieren makkelijker moet maken. Doel van de stichting is het bevorderen van het welzijn van dat huishouden. Een maar veel gebruikte begrotingstools zijn:

Persoonlijk budgetplan maken 
Voor inzicht in inkomen en uitgaven

Bufferberekenaar 
Helpt je bij het berekenen van de benodigde buffer.

Sparen, aflossen of beleggen
Helpt je bij het maken van een keuze, alles heeft immers zo ze voor- en nadelen.

www.mijnpensioenoverzicht.nl
Wanneer je digi D gegevens binnen handbereik zijn vekrijg je op deze website inzicht in het opgebouwde en te bereiken pensioen.

www.mijnbelastingdienst.nl

 

Overige instanties

www.afm.nl

De Autoriteit Financiële Markten houdt toezicht op de branche waarin 123Advies werkzaam is. Op deze website is tevens zichtbaar dat 123Advies over de juiste vergunningen beschikt.

www.kifid.nl
Het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) is het onafhankelijke loket voor geschillen tussen consumenten en financiële dienstverleners. Gelukkig heeft 123Advies hier nog nooit mee te maken gehad, wel zijn we vanzelfsprekend aangesloten.