Zekerheid en korting op de hypotheekrente?

Nationale Hypotheek Garantie maakt het mogelijk

Bij een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is er gemiddeld 0,5% rentekorting op de reguliere hypotheekrente. Ook is er de zekerheid dat de restschuld wordt kwijtgescholden bij gedwongen verkoop van het huis door overmacht (bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid en relatiescheiding).

Hoe kom je in aanmerking voor NHG?

Voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie geldt een maximaal aankoopbedrag en/of taxatiewaarde inclusief verbouwing van € 405.000,– (per 1 januari 2023). Wanneer er energiebesparende voorzieningen worden getroffen kan er boven op de koopsom van € 405.000,– tot € 329.300,–  worden geleend. Laat de onafhankelijke hypotheekadviseurs van 123Advies controleren of je aan de voorwaarden voldoet. De kosten van een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie zijn eenmalig 0,6% van het totale hypotheekbedrag (in 2023). Deze kosten worden ‒ gelet op de rentekorting ‒ na 1,5 tot 2 jaar terugverdiend.

Waarom korting op je hypotheekrente?

Nationale Hypotheek Garantie is een stichting die het woningbezit in Nederland wil bevorderen. De stichting staat borg voor de (modale) huizenkoper, zodat de hypotheekaanbieder zeker weet dat hij altijd zijn geld krijgt. Omdat de hypotheekaanbieder minder risico loopt, biedt deze een rentekorting die kan oplopen tot 1% per jaar.

Wat is volgens NHG overmacht?

Nationale Hypotheek Garantie biedt een vangnet bij relatiescheiding, arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. NHG denkt mee en kijkt samen met de hypotheekverstrekker of de hypotheek voor de huizenbezitter weer betaalbaar kan worden. Zo is het mogelijk om in het eigen huis te blijven wonen. Ook kan een eventuele restschuld worden kwijtgescholden.

Afspraak maken

Vragen over de Nationale Hypotheek Garantie? Bel dan nu voor een vrijblijvende afspraak en laat de hypotheekadviseurs van 123Advies vrijblijvend berekenen of een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie mogelijk is.