Bestelautoverzekering

Ook voor de verzekering van je bestelauto ga je naar 123Advies!

Bestelauto’s zijn er in vele soorten en maten. Ze worden steeds luxer en een groeiend aantal particulieren rijdt tegenwoordig privé in een moderne bestelauto.

In tegenstelling tot bij personenauto’s wordt de premie voor de WA dekking bij bestelauto’s niet bepaald door het ledig gewicht van het voertuig. Maar geldt het zogenaamde treingewicht als uitgangspunt. Het treingewicht is het totaal van het ledig gewicht en het laadvermogen van de wagen. Een bestelauto heeft een maximaal treingewicht van 3500 kg. Indien het treingewicht groter is, is er sprake van een vrachtauto.

Geel of grijs kenteken

Bij het vaststellen van de premie is het van belang of de bestelauto vooral voor zakelijke – of particuliere doeleinden gebruikt wordt. Daarnaast is van belang of de auto op je eigen naam, of op naam van een bedrijf wordt gezet: geel of grijs kenteken.

Bij een aantal verzekeringsmaatschappijen kun je als particulier ook een normale personenautoverzekering afsluiten voor uw bestelauto. Het ledig gewicht van de auto mag dan niet zwaarder zijn dan 1500 kg.

De begrippen geel of grijs kenteken zijn vooral van belang voor de belasting. Vanaf 2005 kunnen particulieren geen aanspraak meer maken op de voordelen van een grijs kenteken, zoals lage wegenbelasting, teruggave van de BPM en verrekening van de BTW.

Op zoek naar een passende bestelautoverzekering tegen een scherpe premie en met een uitgebreide service? Dan bieden wij de oplossing!