Handige informatie

Handige websites voor informatie over een hypotheek:

Nationale Hypotheek Garantie 
Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is een instantie waar de overheid achter zit. Dit instantie heeft als doel het woningbezit te bevorderen in Nederland voor ‘modale’ woningbouw. Om NHG borg staat naar geldverstrekkers toe scheelt dit al snel 0,8% rente bij volledig financieren. De onafhankelijke Hypotheekadviseurs van 123advies kunnen bepalen of je hier voor in aanmerking komt en of dit voordeliger is.

Stimuleringsfonds volkshuisvesting
Een stichting zonder winstoogmerk welke vooral bekend is van de Starterslening. De starterslening is een aanvullende lening op een (NHG) lening bij een geldverstrekker. Om de combinatie van beiden goed te laten verlopen ben je bij de onafhankelijk hypotheekadviseurs van 123Advies op het goede adres. De regels voor startersleningen zijn voor iedere gemeente anders.

Naast de starterslening kent de stichting ook een duurzaamheidslening en blijverslening. Ook hiervoor kun je terecht bij de hypotheekadviseurs van 123Advies.

www.nibud.nl
Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) is een stichting die het budgetteren voor particulieren makkelijker moet maken. Doel van de stichting is het bevorderen van het welzijn van dat huishouden. Veel gebruikte begrotingstools zijn:

www.mijnpensioenoverzicht.nl
Log op deze website in met je DigiD en krijg direct inzicht in het opgebouwde en te bereiken pensioen.

www.mijnbelastingdienst.nl
Hier kun je terecht voor het doen of terugzoeken van je aangifte inkomstenbelasting.

 

Overige instanties

www.afm.nl
De Autoriteit Financiële Markten houdt toezicht op de branche waarin 123Advies werkzaam is. Op deze website is tevens zichtbaar dat 123Advies over de juiste vergunningen beschikt.

www.kifid.nl
Het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) is het onafhankelijke loket voor geschillen tussen consumenten en financiële dienstverleners. Gelukkig heeft 123Advies hier nog nooit mee te maken gehad, wel zijn we vanzelfsprekend aangesloten.