Seniorenhypotheek

Ouder dan 57 jaar en een nieuwe hypotheek aanvragen? Gewoon mogelijk!

Je pensioen is een nieuwe fase in je leven. Om jouw plannen te realiseren is er mogelijk behoefte aan meer financiële ruimte. Met een seniorenhypotheek kun je ook na je pensioen een hypotheek afsluiten, verhogen of oversluiten.

Nieuwe hypotheek afsluiten

Het afsluiten van een nieuwe hypotheek is gewoon mogelijk. Vanaf ca. 10 jaar voor pensioendatum wordt er ook gekeken naar het pensioeninkomen. Dit kan invloed hebben op de maximale hypotheek. Graag bekijken we de mogelijkheden voor je!

Overwaarde opnemen

Als je in je huis wilt blijven wonen kun je mogelijk een deel van overwaarde benutten. Dit geld kun je op verschillende manieren inzetten om je toekomstplannen te realiseren. Er zijn diverse manieren om de overwaarde van je huis te verzilveren:

  • Verduurzamen: met verduurzaming van de woning draag je bij aan een beter klimaat en verlaag je de maandelijkse energierekening. Lees meer over verduurzamen van de woning.
  • Langer zelfstandig wonen: een verbouwing van de woning kan er voor zorgen dat je langer thuis kunt blijven wonen. Bijvoorbeeld een badkamer op de begane grond of het plaatsen van een traplift. Dit wordt levensloopbestendig maken van de woning genoemd.
  • Meer financiële ruimte: Veel geldverstrekkers bieden vanaf een bepaalde leeftijd de mogelijkheid om overwaarde maandelijks op te nemen. Dit biedt meer financiële ruimte. Op deze manier kan het geld dat anders pas vrij zou komen bij verkoop, nu al gebruikt worden tijdens het pensioen.
  • Schenken: het is ook mogelijk de overwaarde te schenken aan bijvoorbeeld je kinderen. We denken graag mee in de mogelijkheden hiervoor en de fiscale gevolgen van de schenking.

Voor het opnemen van je overwaarde neemt je hypotheekschuld (en dus je maandlasten) toe. Het is belangrijk dat je die lasten wel kunt blijven dragen.

Meer weten over de mogelijkheden voor senioren?

Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Onze adviseurs staan voor je klaar!

Geert Wassink
David Gerritsen
Nicolien Schroven
Sander Speulman
Nico Boomgaard
Mark van Milligen

Bel met 123Advies

Of laat je contactgegevens achter en we bellen binnen één werkdag terug.

055 - 790 88 11

Apeldoorn (Centrum)

055 - 790 88 18

Apeldoorn (Eglantier)