Overige hypotheekvormen

Meer weten over bestaande hypotheekvormen?

Is jouw ‘oude’ hypotheekvorm voor januari 2013 afgesloten? Dan heb je recht op hypotheekrenteaftrek. Als je een wil verhuizen, dan kun je de huidige hypotheekvorm vaak gewoon meenemen: de verhuisregeling. Ook is dit vaak mogelijk bij het oversluiten van je hypotheek naar een andere geldverstrekker. Of dit verstandig en aantrekkelijk is, vertellen we je graag tijdens een vrijblijvende afspraak!

(Bank)spaarhypotheek

Bij een (bank)spaarhypotheek los je tijdens de looptijd niets af, maar spaar je op een geblokkeerde rekening voor de aflossing op je hypotheek. Maandelijks leg je geld in op deze rekening. Je ontvangt rente welke gelijk is aan de hypotheekrente. Een hoge rente zorgt voor hoger rendement en dus een lagere maandelijkse inleg. Om toch het beoogde rendement te behalen zal bij een lagere rente de maandelijkse inleg omhoog moeten.

Aan het eind van de looptijd wordt de hypotheek in één keer afgelost met het geld dat op de rekening staat. Doordat je schuld gelijk blijft en je dus over het volledige geleende bedrag rente betaalt, heb je een hoge hypotheekrenteaftrek.

Beleggingshypotheek of levenhypotheek

Bij een beleggingshypotheek of levenhypotheek los je tijdens de looptijd niets af, maar investeer je in aandelen, obligaties of beleggingsfondsen. het is de bedoeling dat de beleggingen aan het einde van de looptijd zoveel hebben opgeleverd dat de hypotheek hiermee (voor een deel) kan worden afgelost. Dat kan lastig zijn, zeker als aandelen minder waard worden of de winst op aandelen daalt. Beleggen neemt immers risico’s met zich mee.

Wil je jouw beleggingshypotheek omzetten? Ook dan ben je bij 123Advies aan het goede adres! Maak een afspraak met de hypotheekadviseurs van 123Advies en laat je vrijblijvend informeren over de mogelijkheden.

Meer weten over het meenemen of omzetten van jouw huidige hypotheek?

De adviseurs van 123Advies vertellen je er graag meer over. Plan nu geheel vrijblijvend een afspraak in! Na de afspraak kom je er achter wat de mogelijkheden zijn en kan jij weloverwogen een keuze maken!

Onze adviseurs staan voor je klaar!

Geert Wassink
David Gerritsen
Nicolien Schroven
Sander Speulman
Nico Boomgaard
Mark van Milligen

Bel met 123Advies

Of laat je contactgegevens achter en we bellen binnen één werkdag terug.

055 - 790 88 11

Apeldoorn (Centrum)

055 - 790 88 18

Apeldoorn (Eglantier)