Bestaande woning kopen

Een bestaande woning financieren doe je samen met 123Advies!

Wat leuk! Je overweegt een eerste of nieuwe woning te kopen. Hier vindt je meer informatie over wat er komt kijken bij de aankoop van een woning en hoe wij jou hierbij kunnen helpen. Bekijk hieronder het stappenplan voor het kopen van een huis. Zo heb je een idee wat je kunt verwachten. Uiteraard nemen wij je zo veel mogelijk werk uit handen, zodat jij je kan richten op andere zaken!

Stappenplan – bestaande woning aankopen

De zoektocht naar een koopwoning start met weten wat je budget is. Met onze handige tool heb je binnen een paar klikken een goede inschatting. Voor een exacte berekening van de maximale hypotheek en inzicht in de maandlasten nodigen wij je graag uit voor een gratis oriëntatiegesprek op één van onze kantoren. Zo weet je in wat voor prijscategorie je kan gaan zoeken.

Daarna nog vragen? Neem contact op en we helpen je verder. Geen vraag is te gek!

Wanneer je meer informatie hebt over je budget begint de zoektocht naar het huis van je dromen. Je kunt een wensenlijst maken van alle punten waaraan je droomhuis moet voldoen.

Zoeken kun je doen via bijvoorbeeld Funda. Hulp inschakelen van een aankoopmakelaar is ook een mogelijkheid. We hebben goede contacten met vele makelaars uit Apeldoorn, Deventer en omgeving en brengen je graag in contact.

Heb je een leuke woning gevonden? Neem dan contact op met de verkopend makelaar om een bezichtiging in te plannen. Bereid je goed voor door eventuele vragen alvast op papier te zetten.

Heb je een aankoopmakelaar? Dan gaat die vaak met je mee naar de bezichtiging.

Helemaal enthousiast over de woning? Dan is het tijd om een bieding te doen, spannend! Neem gerust contact met ons op als je de bieding nog even wil voorleggen aan een adviseur.

Het is gebruikelijk een bod te doen onder voorbehoud van financiering, zodat je tijd hebt om de hypotheek te regelen. Je kunt dit ook achterwege laten, maar doe dit nooit zonder overleg met een hypotheekadviseur.

Is je bod geaccepteerd? Gefeliciteerd! Tijd om je hypotheek te regelen, en dat doe je natuurlijk bij ons! 😊

Er wordt een koopovereenkomst opgesteld door de makelaar, wij kijken deze grondig voor je na voordat je tekent.

Tijdens een uitgebreide afspraak bespreken we alle noodzakelijke punten rondom je hypotheek: hypotheekvorm, rentevaste periode, maar ook risico’s, zoals de betaalbaarheid bij overlijden of arbeidsongeschiktheid komen aan bod.

Een geldverstrekker vraagt documenten op om de hypotheekaanvraag te beoordelen. Denk hierbij aan je legitimatiebewijs, inkomensgegevens en taxatierapport. Geen zorgen: wij helpen je bij het verzamelen van de documenten en onderhouden daarnaast de contacten met de makelaar, taxateur en notaris.

Het is zover: de sleuteloverdracht! Ongeveer een week voor de overdracht ontvang je van de notaris alle belangrijke stukken. Deze nemen wij voor je door om zeker te zijn dat alles klopt. De dag van de overdracht ga je eerst nog een keer naar de woning om te kijken of alles nog in orde is (de eindinspectie). Daarna teken je bij de notaris zowel de leveringsakte als de hypotheekakte. Hierna is het huis officieel van jou en kan de kurk van de champagne, gefeliciteerd!

Na de overdracht toch nog vragen over je hypotheek? We staan voor je klaar!

Wil je meer weten over het kopen van een (nieuwe) woning?

123Advies vertelt je er graag meer over en helpt je graag verder! Neem vrijblijvend contact met ons op.

Onze adviseurs staan voor je klaar!

Geert Wassink
David Gerritsen
Nicolien Schroven
Sander Speulman
Nico Boomgaard
Mark van Milligen

Bel met 123Advies

Of laat je contactgegevens achter en we bellen binnen één werkdag terug.

055 - 790 88 11

Apeldoorn (Centrum)

055 - 790 88 18

Apeldoorn (Eglantier)