Verbouwen

Verbouwplannen?
De hypotheek regel je eenvoudig via 123Advies!

Er zijn verschillende manieren om een verbouwing te financieren: met spaargeld, het verhogen van je hypotheek of het afsluiten van een krediet. Het is ook mogelijk deze opties te combineren.

Spaargeld

De rente op spaarrekeningen is momenteel lager dan die op hypotheken en kredieten. Het kan dan verstandig zijn (deels) spaargeld te gebruiken voor een verbouwing, maar zorg ervoor dat je voldoende reserves aanhoudt voor onverwachte financiële tegenvallers.
Je hypotheek verhogen voor de verbouwing? De bijkomende kosten kun je met eigen geld betalen, maar deze kun je ook meefinancieren.

Hypotheek verhogen

Het is ook mogelijk je huidige hypotheek te verhogen. Soms moet je hiervoor langs de notaris, om extra hypotheek te laten vestigen, maar dit is niet altijd nodig. De verhoging moet passend zijn op je inkomen en je nieuwe hypotheek mag niet hoger zijn dan de waarde van je woning. Het kan dan ook  zijn dat de geldverstrekker om een taxatierapport vraagt. We bekijken graag vrijblijvend voor je of dit het geval is en met welke kosten je rekening moet houden. Na een afspraak met 123Advies weet je direct wat je mogelijkheden zijn en krijg je een berekening mee naar huis. Zo kun je thuis alles nog eens rustig doornemen. Nog vragen? Dan staan de adviseurs van 123Advies klaar deze te beantwoorden!

Bouwdepot

Het geld wat je leent voor de verbouwing wordt in een potje gestopt om de verbouwing mee te betalen, dat heet een bouwdepot. Hieruit kun je facturen laten betalen tot het potje leeg is.

Vragen over je bouwdepot? 123Advies staat voor je klaar!

Krediet afsluiten

Daarnaast heb je de mogelijkheid een krediet af te sluiten voor het verbouwen van je woning. Als het bedrag volledig wordt gebruikt voor de verbouwing heb je soms alsnog recht op renteaftrek.
Goed om te weten: de rente op een krediet is vaak wat hoger dan voor een hypotheek, omdat de geldverstrekker minder zekerheid heeft (er is geen hypotheekrecht gevestigd).

Tip: Als je energiebesparende maatregelen toepast, kun je soms meer lenen! Namelijk tot 106% van de marktwaarde van je woning. Normaal is dit 100%. Het extra geld moet dan wel volledig besteed worden aan energiebesparing. We helpen je graag bij het onderzoeken van de mogelijkheden!

Je droomverbouwing realiseren?

De adviseurs van 123Advies helpen je graag bij het kijken naar de mogelijkheden voor je verbouwing. Neem gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak! Na het gesprek met onze adviseur weet je precies wat je kan lenen en wat de vervolgstappen zijn. Ook na het afsluiten van de hypotheek staan we voor je klaar om je vragen te beantwoorden, zodat jij je kan richten op de verbouwing!

Onze adviseurs staan voor je klaar!

David Gerritsen
Nicolien Schroven
Sander Speulman
Nico Boomgaard
Mark van Milligen

Bel met 123Advies

Of laat je contactgegevens achter en we bellen binnen één werkdag terug.

055 - 790 88 11

Apeldoorn (Centrum)

055 - 790 88 18

Apeldoorn (Eglantier)