Startershypotheek

Starter op de woningmarkt? Wij helpen je graag op weg!

Spannend! Je overweegt je eerste huis te kopen. Dan ben je bij 123Advies aan het goede adres om informatie in te winnen!

Starter op de woningmarkt

Het kan als starter een uitdaging zijn om je droomhuis te kunnen kopen. Echter, vaak zijn er meer mogelijkheden dan je in eerste instantie denkt. Het is daarom belangrijk om goed hypotheekadvies in te winnen, zodat je de mogelijkheden kunt ontdekken. Wist je bijvoorbeeld dat er een hypotheek bestaat die je in 40 jaar in plaats van in 30 jaar mag aflossen? Hierdoor liggen je maandlasten wat lager, omdat je de hypotheek over een langere periode aflost.

Bij ons kun je rekenen op deskundig en onafhankelijk hypotheekadvies en beantwoorden we al je vragen. Geen vraag is te gek!

Eigen geld

Bij het kopen van een bestaande woning betaal je naast de koopsom extra kosten, dit worden kosten koper (k.k.) genoemd. Deze kosten kun je niet meer standaard in je hypotheek opnemen, je kunt namelijk 100% van de getaxeerde marktwaarde lenen. Het bedrag aan kosten koper ligt meestal tussen de 2,5% en de 5% van de koopsom. Tijdens een gratis afspraak krijg je direct een begroting mee naar huis, zodat je weet hoeveel eigen geld je nodig hebt bij het kopen van jouw droomhuis.

Starterslening

Met een starterslening kun je nét wat meer lenen dan gebruikelijk. Het is een aanvullende hypotheek bovenop de eerste hypotheek. Een starterslening kan net het verschil maken bij het kunnen kopen van de woning en kent de eerste drie jaren geen lasten, wel zijn er vaak wat meer afsluitkosten waar we je graag van te voren over informeren.
Of een starterslening beschikbaar is verschilt per gemeente. In 2023 kennen we in Nederland ruim 340 gemeentes, waarvan ruim 250 een starterslening aanbieden. In de gemeentes Voorst en Epe wordt het bijvoorbeeld aangeboden, helaas niet in Apeldoorn en Deventer.
We bekijken graag voor je of deze lening beschikbaar is voor een woning in de gemeente van jouw zoekgebied. Is dit het geval? Dan verzorgen wij ook de aanvraag voor de starterslening voor je!

Meer weten over het afsluiten van een hypotheek als starter of de Starterslening?

We geven je graag meer informatie. Plan nu vrijblijvend een afspraak in zodat je al je vragen kan stellen. Je krijgt van ons een berekening mee van hetgeen besproken is, zodat je thuis alles rustig nog eens kan doornemen.
Alle hypotheken zijn verkrijgbaar via 123Advies, dus ook de starterslening. Goed van start op de woningmarkt? Plan vrijblijvend een afspraak!

Onze adviseurs staan voor je klaar!

Geert Wassink
David Gerritsen
Nicolien Schroven
Sander Speulman
Nico Boomgaard
Mark van Milligen

Bel met 123Advies

Of laat je contactgegevens achter en we bellen binnen één werkdag terug.

055 - 790 88 11

Apeldoorn (Centrum)

055 - 790 88 18

Apeldoorn (Eglantier)