Familiewoning kopen

Een woning van familie kopen? 123Advies helpt je op weg!

Het kopen van een woning van familie, zoals (groot)ouders, kan verschillende voordelen hebben. Zo blijft de woning in de familie, kan er wellicht voor een gunstige koopsom worden gekocht of kan er een familiehypotheek worden gesloten (al dan niet met terugschenking). We vertellen graag meer over de mogelijkheden!

Het kan echter ook gaan om een woning die valt in een erfenis, omdat de eigenaar is overleden. Als één van de erfgenamen de woning wil kopen, dienen de overige erfgenamen te worden uitgekocht. Ook in dit geval helpen we je graag!

Notaris

Het is hoe dan ook belangrijk een notaris in te schakelen. In geval de verkoper nog leeft, dienen zaken eerlijk vastgelegd te worden, wanneer er bijvoorbeeld broers en/of zussen in het spel zijn. Of in geval het gaat om een woning van een overleden familielid, dienen zaken eerlijk verdeeld te worden over de betrokken erfgenamen.

Wij werken met veel notarissen samen en kunnen je voorzien informatie zodat je weet hoe de eerste stappen gezet kunnen worden.

Overweeg je de woning van een familielid te kopen?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op om over de plannen te spreken. De adviseurs van 123Advies zijn op de hoogte van alle regelgeving en mogelijkheden. We helpen je graag!

Onze adviseurs staan voor je klaar!

Geert Wassink
David Gerritsen
Nicolien Schroven
Sander Speulman
Nico Boomgaard
Mark van Milligen

Bel met 123Advies

Of laat je contactgegevens achter en we bellen binnen één werkdag terug.

055 - 790 88 11

Apeldoorn (Centrum)

055 - 790 88 18

Apeldoorn (Eglantier)