Pleziervaartuigverzekering

Ook je boot verzeker je via 123Advies!

Wat is er heerlijker dan het anker te lichten en weg te varen met je boot. Er zijn in Nederland veel recreatiemogelijkheden op het water. Een heerlijk tochtje op de Rijn of lekker zeilen op het IJsselmeer.

Geen enkele watersporter is gelijk, maar voor iedereen geldt er een wettelijke verplichting dat zijn boot verzekerd moet zijn zodra hiermee wordt gevaren. Een pleziervaartuigverzekering wordt volledig afgestemd op je persoonlijke situatie.

WA, volledig of beperkt casco

Zodra je het water op gaat is minimaal een WA-verzekering voor je boot verplicht. Deze verzekering dekt de schade die je toebrengt aan anderen.

Je kunt er ook voor kiezen de WA-verzekering aan te vullen met een beperkte of volledige casco dekking. Hiermee verzeker je je naast de schade aan anderen ook voor schades aan uw eigen boot als gevolg van onder andere storm, onweer, schipbreuk, aanvaring, brand, inbraak of diefstal.

Met een volledige of beperkte casco dekking zijn ook de inboedel, trailer, volgboot en buitenboordmotor verzekerd.

Beveiliging van je vaartuig

De afgelopen jaren is in de watersport de criminaliteit sterk toegenomen. Buitenboordmotoren en boten op trailers zijn voor dieven gemakkelijke en gewilde objecten, vooral op onbewaakte plaatsen. Steeds meer verzekeraars stellen daarom preventiemaatregelen verplicht. Om voor schadevergoeding in aanmerking te komen, dien je bijvoorbeeld de buitenboordmotor met een SCM-goedgekeurd slot te bevestigen.

Op zoek naar een pleziervaartuigverzekering tegen een scherpe premie en met een uitgebreide service? Neem contact op met 123Advies!